Επιβατικός Λιμένας

Το επιβατικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης καλύπτει τις ανάγκες διακίνησης επιβατών, ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας. Βρίσκεται μεταξύ του προβλήτα 1 και 2 ενώ περιλαμβάνει 4 θέσεις πρυμνοδέτησης και μία θέση πλαγιοδέτησης ή εναλλακτικά 3 θέσεις πλαγιοδέτησης (για την εξυπηρέτηση κυρίως των κρουαζιεροπλοίων). Τα βυθίσματα στις θέσεις πρυμνοδέτησης καλύπτουν τις απαιτήσεις των σύγχρονων πλοίων της ακτοπλοΐας.

Η επιβατική κίνηση εξυπηρετείται από σύγχρονο επιβατικό σταθμό που απέχει 500 μ. από το κέντρο της πόλης. Ο επιβατικός σταθμός «Μακεδονία» στεγάζεται σε ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο. Οι αίθουσες του είναι σύγχρονες, υψηλών προδιαγραφών και καλύπτουν τις απαιτήσεις της συνθήκης Schengen. Με καταστήματα Duty Free και Infokiosk προσφέρει ένα φιλικό περιβάλλον και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους τους επιβάτες.

Ο σταθμός λειτουργεί από το 1987 σε ισόγειο τμήμα νεοκλασσικού κτιρίου στην είσοδο του λιμένος και εξυπηρετεί επιβατικά οχηματαγωγά πλοία, ιπτάμενα δελφίνια και κρουαζιερόπλοια, με προορισμούς σε όλη τη Μεσόγειο. Δείτε εδώ, απόψεις του Επιβατικού Σταθμού

  • Άποψη 1 (πριν από την κεντρική πύλη του λιμένα)
  • Άποψη 2 (μέσα από την κεντρική πύλη του λιμένα)
  • Άποψη 3 (μπροστά από τον Επιβατικό Σταθμό)
  • Άποψη 4 (μπροστά από τον Επιβατικό Σταθμό)

Στις υπηρεσίες που παρέχονται στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονται: δωρεάν εναπόθεση αποσκευών, κλιματιζόμενες αίθουσες αναμονής, κυλικεία, καρτοτηλέφωνα, χειράμαξες μεταφοράς αποσκευών, στάση ταξί, χώροι στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων και τουριστικών λεωφορείων, μεγάφωνα αναγγελίας πλοίων, περίπτερα παροχής υπηρεσίων και πληροφοριών των τουριστικών γραφείων.


Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 12:41

Free business joomla templates